Image Slide 1
Wie zijn wij?
Shadow

Wie zijn wij?

Onze visie

Wie zijn wij? MediaLuna Logopedisten werkt in Zuid-Limburg in de Westelijke- en Oostelijke Mijnstreek en in het Heuvelland als gespecialiseerde logopediepraktijk.

Onze aanpak is altijd deskundig, geduldig en respectvol.

Onze dienstverlening

Wat is logopedie? Onze logopedisten behandelen aandoeningen op het vlak van drinken, eten, slikken, ademen, mondgewoonten, communicatie, horen, taal en spraak. Cliënten van alle leeftijden, van pasgeborene tot senior, zijn welkom bij ons.

Logopediebehandeling taal

Onze specialisaties

 • Prelogopedie

  MediaLuna Logopedisten is dé praktijk voor prelogopedie in Zuid-Limburg. Ouders en verzorgers van baby’s en jonge kinderen ontvangen van ons de allerbeste zorg en perfecte begeleiding bij problemen op het gebied van eten, drinken, slikken, horen en communiceren. Bij onze gespecialiseerde prelogopedisten zijn baby’s, dreumesen en peuters in de beste handen.

 • Complexe eet-, drink- en communicatieproblemen

  Ook zijn we specialist in de behandeling van cliënten met complexe eet- en drinkproblemen en complexe communicatieproblemen. Zeker bij een combinatie van die problematiek zijn wij dé logopediepraktijk om te bezoeken.

 • Mensen met extra zorgbehoefte

  Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het verlenen van logopedie aan mensen met extra zorgbehoefte. Zoals aan mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking of ziekte.

Onze kwaliteit

MediaLuna Logopedisten - hoge kwaliteit van behandeling

Omdat wij streven naar de allerbeste zorg op logopediegebied zijn wij voortdurend bezig met het handhaven en ontwikkelen van de kwaliteit hiervan. Dit laten we onder meer zien door:

 • Een zeer hoog niveau van patiënttevredenheid. We registreren en meten de tevredenheid doorlopend met de methode ‘PREM Logopedie’.
 • Onze logopedisten zijn continu bezig met het bijhouden van kennis en trends in de logopedie. Ook doen zij elk jaar bijscholingen.
 • Het behalen van zeer goede resultaten bij kwaliteitsaudits.
 • We springen voorzichtig om met het milieu. Daarom werken we grotendeels zonder gebruik van papier. Voor bijvoorbeeld huiswerk aan kinderen maken we een uitzondering op het papierloos werken. Kinderen krijgen van ons opdrachten op papier mee naar huis om schermtijd te verminderen. Onze verslagen en Financiële administratie zijn wel volledig digitaal. 

Onze naam 'MediaLuna Logopedisten'

We krijgen vaak de vraag hoe we aan onze naam ‘MediaLuna Logopedisten’ komen. De ‘MediaLuna’ is een beweging in de vorm van een halve cirkel uit de dans tango. Deze dansbeweging staat voor ‘op elkaar reageren’ en ‘om elkaar heen bewegend communiceren’. Wij vonden dat een mooie parallel met de logopedie. Wij zien de communicatie, die centraal staat in de logopedie, als een dans waarbij we reageren op elkaar om toenadering te zoeken.

‘MediaLuna’ is ook een ander woord voor ‘halve maan’. Vandaar de maan in ons logo. Als je goed kijkt, zie je naast de maan ook een donkerblauwe tekstballon in ons logo. Die staat uiteraard voor de communicatie, spraak en taal die in de logopedie zo belangrijk zijn. De mond van de maan staat ook symbool voor onze behandelingen op het gebied van eten, drinken en slikken.

MediaLuna Logopedisten logo

Onze geschiedenis

 • Oprichting

  In 1984 richtten Mea Verhoef en Anja van Laar onze logopedistenpraktijk op. De praktijk had aanvankelijk vestigingen in Geulle en Beek.

 • Voorloper als groepspraktijk

  In de jaren ’80 deden we iets heel nieuws. Wij waren ervan overtuigd dat een samenwerkingsverband ons stevig vooruit kon helpen. We gingen - net als veel huisartsen in die tijd - de samenwerking aan door vorming van een groepspraktijk. We zijn er nog steeds trots op dat we een van de eerste groepspraktijken in de logopedie waren.

 • Ontstaan specialisaties

  We waren altijd een allround logopediepraktijk, maar op gegeven moment kozen we een specialisatie; de prelogopedie. Dat is logopedische zorg voor de allerjongsten; baby’s, dreumesen en peuters. Onze praktijkhouder Mea Verhoef specialiseerde zich in prelogopedie in 1986 en was daarmee een van de eerste prelogopedisten van Limburg. Daarnaast verdiepten we ons ook specifiek om cliënten met complexe eet-, drink- en communicatieproblemen goed te kunnen helpen; onze 2e specialisatie. Tevens bouwden wij veel ervaring op met het begeleiden van mensen met extra zorgbehoefte, waardoor we dit als 3e specialisatie kozen.

 • Nieuwe naam MediaLuna Logopedisten

  In 2008 kwam onze eerste werknemer in dienst. Al snel volgde de tweede collega in dienst. Door -onder meer- de komst van deze nieuwe collega's gingen we voor een nieuwe aanpak in onze organisatie. Om dit te markeren, kozen we een nieuwe naam: MediaLuna Logopedisten.

 • Anno nu

  We zijn al vele jaren een toonaangevende logopediepraktijk in Zuid-Limburg. In het afgelopen decennium hebben we onze intrek genomen in nieuwe vestigingen in Beek, Heerlen, Maastricht en Valkenburg. Daarnaast hebben we waardevolle samenwerkingsverbanden opgebouwd in de zorg. We hebben geweldige logopedisten in huis. Zij bieden de allerbeste zorg aan cliënten in heel Zuid-Limburg.

Onze missie

“Ontplooien van talenten”

Wie zijn wij? Waar staan we voor? MediaLuna staat voor het maximaal ontplooien van talenten. Zowel bij cliënten als bij werknemers.

Elk mens is uniek en heeft oneindig menselijk potentieel. Dat potentieel wordt pas zichtbaar als het de juiste aandacht krijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat geluk en welbevinden beginnen bij het benutten en ontwikkelen van talenten.

Daarom kijken we zonder oordeel naar elk mens en behandelen we iedereen met respect. Dát leidt tot waardevol samenwerken met kwaliteit van leven als doel.

Onze kernwaarden staan daarbij voorop: respect, aandacht, openheid, echtheid, eerlijkheid en enthousiasme.

Wij geloven in jou! Mogen we jou helpen om je potentieel te benutten?

Contactformulier

Wil je weten of je ben ons op de juiste plek bent? Of wil je meer weten over onze manier van werken? Stel je vraag via onderstaand formulier. We helpen je zo snel mogelijk.