Image Slide 1
Verwijzers
Shadow

Samenwerking met verwijzers

Vraag een verwijzing voor logopedie. In onze praktijk is het noodzakelijk een verwijzing te hebben. Deze verwijzing vraag je eerst aan. Daarna kan de logopediebehandeling plaatsvinden. Een verwijzing kun je krijgen via de huisarts, specialist of tandarts.

Met een verwijzing geeft de (huis)arts, specialist, tandarts of orthodontist aan dat een logopediebehandeling noodzakelijk of zeer wenselijk is. De verwijzer geeft met de verwijzing ‘goedkeuring’ voor logopedie. In bijna alle gevallen krijg je na verwijzing de kosten voor de logopedie vergoed door jouw zorgverzekeraar. 

Via onderstaande knop kun je zien dat jouw zorgverzekeraar onze logopedie vergoedt via de basisverzekering.

Heb je een verwijzing ontvangen? Vervolgens kun je je bij ons direct aanmelden voor logopedie.Bij deze zorgverleners kun je een verwijzing vragen:

Vraag een verwijzing voor logopedie aan een van de volgende zorgverleners:

  • Huisarts
  • Kinderarts
  • Tandarts
  • Orthodontist
  • Verpleegkundig specialist
  • Specialist uit het ziekenhuis zoals een KNO-arts, neuroloog, kaakchirurg of geriater
Verwijzing aanvragen bij de huisarts

Op advies van school

Heeft de schoollogopedist, pedagogisch medewerker of leerkracht van je kind het advies gegeven logopedie aan te vragen voor je kind?

Neem dan eerst contact op met je (huis)arts. Die kan vervolgens een verwijzing voor de logopedist afgeven. Hierna kun je met de verwijzing op zak je direct bij ons inschrijven voor logopedie.

Contact met andere zorgverleners

Contact met de fysiotherapeut

Ben jij of jouw kind bij ons onder behandeling? Dan kunnen we tijdens de behandeling vragen om toestemming voor contact met een andere zorgverlener. Dit doen we meestal om een beter beeld te krijgen van de hulpvraag. Of om zorgverlening goed op elkaar te laten aansluiten.

Denk hierbij aan contact met de huisarts, de arts van het consultatiebureau, pedagogisch medewerker, een verpleegkundige, een specialist, een fysiotherapeut of tandarts.

Onze logopediebehandelingen

Weten welke klachten en problemen we in onze praktijk behandelen? Dat vertellen we je graag! Ga dan via een van onderstaande knoppen naar onze aandachtsgebieden:

Verdere vragen of aanmelden?

Heb je verdere vragen? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Of wil je jezelf of een naaste aanmelden voor logopedie?

Dat kan via onderstaande buttons.