Image Slide 1
Ademen
Shadow

Problemen met de ademhaling bij kinderen

Heeft je kind een probleem met ademen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Is een van de volgende situaties op jouw kind van toepassing?

  • De ademhaling van mijn kind is altijd goed hoorbaar.
  • Ik hoor dat mijn kind soms last heeft van een piepende ademhaling.
  • Mijn kind is vaak benauwd.
  • Mijn kind klaagt over hoesten en kortademigheid.

Dan kan dat een probleem vormen in het dagelijks leven. Problemen met de ademhaling kunnen optreden bij luchtwegklachten zoals verkoudheid. Zijn de ademhalingsklachten niet tijdelijk, schakel dan de huisarts in en vraag een verwijzing naar ons. Logopedie zit in het basispakket van je zorgverzekeraar en wordt vergoed.

Wij kunnen vervolgens helpen om de ademhalingsklachten onder controle te krijgen. Lees hieronder verder of meld je kind direct aan voor behandeling.

Verkeerde ademhaling

Oefenen van de juiste ademhaling

Als je te snel, te oppervlakkig of te hoog ademhaalt, kun je het benauwd krijgen of buiten adem raken. Gebeurt dit doorlopend, dan kan dat het leven van je kind behoorlijk belemmeren.

Komt jouw kind bij ons om beter te leren ademen? Dan gaan we eerst na wat precies het probleem is. Daarna is het tijd om je kind opnieuw te leren ademen via ademhalingsoefeningen. Zo weet je kind hoe het moet ademen bij ontspanning en tijdens het praten. Hierbij letten we op de houding, adem en stem.

Is jouw kind nog klein? We hebben praktijkruimtes die voor kinderen prettig zijn. De oefeningen doen we op een speelse manier, zodat we goed aansluiten bij de belevingswereld van je kind.

Kortom, je bent bij ons op de juiste plek voor het aanpakken van een probleem met ademen bij je kind.

Meld je kind aan voor behandeling

Bekijk onze andere behandelingen voor kinderen

Veelgestelde vragen over problemen met ademen bij kinderen

Het is om diverse redenen beter om door de neus te ademen. Als je door je mond ademt, droogt deze uit en slik je minder. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld sneller een verkoudheid of oorontsteking.

Ook filtert en verwarmt de neus de ingeademde lucht waardoor er minder kans is op een ontsteking in keel of longen.

Door mondademen is er verder meer kans op snurken, een verstopte neus en zwakke mondmotoriek bij het eten en spreken. Tenslotte kan ademen door de mond de stand van de tanden negatief beïnvloeden.

We kunnen het ademhalen in veel gevallen verbeteren! Neem daarom contact met ons op voor oefeningen die zorgen dat de ademhaling weer optimaal wordt.

Mijn kind ademt niet goed

Heb je een andere vraag over verstoorde ademhaling? Wil je weten of wij je kind beter kunnen leren ademen? Is er een ander probleem met ademen bij je kind?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan kijkt onze logopediste zo snel mogelijk met je mee. Bel ons of vul onderstaande formulier in.

Contactformulier

Wil je meer weten over de aanpak van een probleem bij jouw kind? Stuur ons je vraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.